Subsidieregeling investeringen in energie glastuinbouw 2018 open

Van 16 oktober t/m 9 november is de subsidieregeling Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw 2018 opengesteld. Er is € 9,2 miljoen beschikbaar voor glastuinbouwers en samenwerkingsverbanden die willen investeren in energie-efficiëntie.

Er kan subsidie aangevraagd worden voor de volgende investeringen:

  • een tweede energiescherm;
  • aansluiting op een warmtenetwerk of –cluster;
  • aansluiting op een biogas- of koolstofdioxidenetwerk of –cluster
  • een luchtbehandelingssysteem.

Je komt voor deze subsidie in aanmerking als je een glastuinbouwbedrijf hebt en investeert in een energiebesparende maatregel. Samenwerkingsverbanden van glastuinbouwers kunnen de subsidie ook aanvragen.

De subsidie geldt voor de kosten (exclusief btw) die zijn gemaakt voor de aanschaf en installatie van nieuwe machines en apparatuur. Je krijgt maximaal 25% van de kosten die onder de subsidie vallen vergoed. Het subsidiebedrag per aanvraag is minimaal € 5.000. De maximale subsidie per investering staat in onderstaande tabel.

InvesteringMaximale subsidiebedrag*Kosten die onder de subsidie vallen zijn maximaal:
Tweede energiescherm€150.000€6 of €7/m2**
Aansluiting warmtenetwerk of -cluster€150.000-
Aansluiting biogas- of kooldioxinenetwerk of -cluster€50.000-
Luchtbehandelingssysteem€187.500€15/m2


* Deze bedragen gelden per aanvrager. Elke aanvrager in een samenwerkingsverband kan in aanmerking komen voor dit bedrag.
** Bij een geïnstalleerd kasoppervlak groter dan 4 hectare maximaal € 6/m2 en bij een geinstalleerd kasoppervlak van 4 hectare of minder maximaal € 7/m2.

Heb je vragen over de regeling of wil je weten hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen, neem dan contact op met Kamiel Bartels, adviseur bij Arvalis, via 06-51950094 of kbartels@spam-protectarvalis.nl.

 

 

Contact/Reacties


Reageren op dit bericht? Laat hieronder uw reactie achter.
Let op: deze is zichtbaar op onze site.
Meer informatie? Neem contact op met de adviseur.

Meer nieuws

Nieuwsbrief Arvalis, januari 2019

(15 January 2019)

KLIK HIER voor de nieuwsbrief van Arvalis, januari 2019

Ruilverkavelingstraject in De Limburger

(14 January 2019)

Afgelopen weekend stond er een mooi artikel in De Limburger over het ruilverkavelingstraject in Beek waarvan Arvalis en Kadaster de kartrekkers waren....

Kick-off Beweging naar natuurinclusieve landbouw

(14 January 2019)

In congrescentrum Het Forum in Roermond vindt op 22 januari om 19.30 uur de kick-off plaats van de 'Beweging naar natuurinclusieve landbouw' in...

Eerste bouwproject op ‘paardenmekka Kronenberg’ gestart

(10 January 2019)

Ze noemen het inmiddels ‘het paardenmekka’, het Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. Sinds eind vorig jaar wordt op dit terrein hard gewerkt...

8 nieuwe medewerkers gestart bij LLTB groep

(10 January 2019)

Afgelopen donderdag vond de introductiedag van de 8 nieuwe medewerkers van Arvalis en LLTB plaats. Naast een presentatie van LLTB directeur Bas Boots...