Subsidieregeling investeringen in energie glastuinbouw 2018 open

Van 16 oktober t/m 9 november is de subsidieregeling Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw 2018 opengesteld. Er is € 9,2 miljoen beschikbaar voor glastuinbouwers en samenwerkingsverbanden die willen investeren in energie-efficiëntie.

Er kan subsidie aangevraagd worden voor de volgende investeringen:

  • een tweede energiescherm;
  • aansluiting op een warmtenetwerk of –cluster;
  • aansluiting op een biogas- of koolstofdioxidenetwerk of –cluster
  • een luchtbehandelingssysteem.

Je komt voor deze subsidie in aanmerking als je een glastuinbouwbedrijf hebt en investeert in een energiebesparende maatregel. Samenwerkingsverbanden van glastuinbouwers kunnen de subsidie ook aanvragen.

De subsidie geldt voor de kosten (exclusief btw) die zijn gemaakt voor de aanschaf en installatie van nieuwe machines en apparatuur. Je krijgt maximaal 25% van de kosten die onder de subsidie vallen vergoed. Het subsidiebedrag per aanvraag is minimaal € 5.000. De maximale subsidie per investering staat in onderstaande tabel.

InvesteringMaximale subsidiebedrag*Kosten die onder de subsidie vallen zijn maximaal:
Tweede energiescherm€150.000€6 of €7/m2**
Aansluiting warmtenetwerk of -cluster€150.000-
Aansluiting biogas- of kooldioxinenetwerk of -cluster€50.000-
Luchtbehandelingssysteem€187.500€15/m2


* Deze bedragen gelden per aanvrager. Elke aanvrager in een samenwerkingsverband kan in aanmerking komen voor dit bedrag.
** Bij een geïnstalleerd kasoppervlak groter dan 4 hectare maximaal € 6/m2 en bij een geinstalleerd kasoppervlak van 4 hectare of minder maximaal € 7/m2.

Heb je vragen over de regeling of wil je weten hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen, neem dan contact op met Kamiel Bartels, adviseur bij Arvalis, via 06-51950094 of kbartels@spam-protectarvalis.nl.

 

 

Contact/Reacties


Reageren op dit bericht? Laat hieronder uw reactie achter.
Let op: deze is zichtbaar op onze site.
Meer informatie? Neem contact op met de adviseur.

Meer nieuws

Oprichting Vereniging BioLogisch Limburg

(12 November 2018)

Op maandag 12 november werd officieel de Vereniging BioLogisch Limburg opgericht. De vereniging timmert al enige tijd aan de weg met als doel de...

‘Vrijstelling’ fosfaatrechten zoogkoeienhouders

(12 November 2018)

Zoogkoeienhouders die nog géén beschikking (of herziening beschikking fosfaatrechten) hebben ontvangen en gebruik willen maken van de vrijstelling...

Nieuwe collega gezocht

(12 November 2018)

Enkele weken geleden plaatsten we de vacature van junior adviseur-projectleider energie en duurzaamheid. En ondanks de vele reacties, is de juiste...

Boeren in the picture

(12 November 2018)

Met het jaareinde in zicht, is ook het seizoen van de ondernemersprijzen weer begonnen. Zo was het samenwerkingsverband ´Boeren van Nederweert´...

Arvalis in Deurne

(12 November 2018)

5 november verhuisde ROBA Advies naar een nieuwe locatie in Deurne. En de makelaars van Arvalis verhuisden mee.

De komende maanden kun je onze...