Subsidie op advieskosten rondom ammoniakuitstoot

Voornemens om de uitstoot van ammoniak te verminderen? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stelt middels de openstelling ‘beroepsopleiding en voorlichting 2014’, subsidie beschikbaar aan landbouwers, bosbouwers of Agro-MKB- ondernemers die hiermee actief aan de gang willen.

Met deze regeling worden ondernemers gestimuleerd om, al dan niet in samenwerking met het MKB, tot innovatieve ontwikkelingen te komen en/of om kennis op te doen om de ammoniakuitstoot te verminderen.

Bent u een ondernemer die de ammoniakuitstoot op het bedrijf wil verminderen en hiervoor een bedrijfsconsult of een opleiding, training of voorlichtingsbijeenkomst wil volgen? Dan komt u in aanmerking komen voor deze subsidie. U dient de aanvraag dan tussen 11 augustus tot en met 25 augustus 2014 in te dienen. Onder andere de advieskosten met betrekking op ammoniakreductie op het bedrijf komen voor subsidie in aanmerking.

De toekenning van deze subsidie is op basis van volgorde van binnenkomst van de aanvragen, dus wees er snel bij. Zodra het subsidiebudget van €500.000 overschreden is, kan de regeling worden sloten. Dus ook vóór 25 augustus 2014. Onder de volledige aanvragen die binnenkomen op de dag dat het budget wordt overschreden, wordt geloot.

U kunt maximaal 50% van de totale kosten (excl. btw) van een bedrijfsconsult, opleiding, training of voorlichtingsbijeenkomst vergoed krijgen met een minimum van €250 en een maximum van €1.500. Verder geldt voor een opleiding, training of voorlichtingsbijeenkomst een subsidie van maximaal €250 per dagdeel.

Laat u over deze, en andere regelingen (investeringen in energie glastuinbouw of metingen ammoniakuitstoot 2014) informeren door een van de specialisten van Arvalis.

 

 

Contact/Reacties


Reageren op dit bericht? Laat hieronder uw reactie achter. Let op: deze is zichtbaar op onze site.

Meer nieuws

Nieuwsbrief Food From Food

(13 maart 2018)

Gezonde voeding is hot! Een steeds belangrijker aandachtsgebied binnen Arvalis vormt het verzilveren van de kansen die deze ontwikkeling biedt, voor...

Nieuwsbrief Arvalis, maart 2018

(07 maart 2018)

KLIK HIER voor de nieuwsbrief van Arvalis, maart 2018

Wijzigingen vergroeningseisen per 1 januari 2018

(06 maart 2018)

Sinds 1 maart kunnen we weer van start met de gecombineerde opgave 2018. Graag wijst Melissa Franssen, adviseur bij Arvalis, u op aantal wijzigingen...

Doorsta jij de stresstest van Arvalis?

(06 maart 2018)

Wist je dat Arvalis deze hele week op de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij aanwezig is? En dat iedereen die onze stresstest doorstaat, een gratis...

Gezonde voeding biedt nieuwe kansen

(06 maart 2018)

De roep naar informatie over waar producten vandaan komen, hoe ze gemaakt zijn en of ze daadwerkelijk gezond zijn, klinkt steeds harder en frequenter....