Subsidie op advieskosten rondom ammoniakuitstoot

Voornemens om de uitstoot van ammoniak te verminderen? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stelt middels de openstelling ‘beroepsopleiding en voorlichting 2014’, subsidie beschikbaar aan landbouwers, bosbouwers of Agro-MKB- ondernemers die hiermee actief aan de gang willen.

Met deze regeling worden ondernemers gestimuleerd om, al dan niet in samenwerking met het MKB, tot innovatieve ontwikkelingen te komen en/of om kennis op te doen om de ammoniakuitstoot te verminderen.

Bent u een ondernemer die de ammoniakuitstoot op het bedrijf wil verminderen en hiervoor een bedrijfsconsult of een opleiding, training of voorlichtingsbijeenkomst wil volgen? Dan komt u in aanmerking komen voor deze subsidie. U dient de aanvraag dan tussen 11 augustus tot en met 25 augustus 2014 in te dienen. Onder andere de advieskosten met betrekking op ammoniakreductie op het bedrijf komen voor subsidie in aanmerking.

De toekenning van deze subsidie is op basis van volgorde van binnenkomst van de aanvragen, dus wees er snel bij. Zodra het subsidiebudget van €500.000 overschreden is, kan de regeling worden sloten. Dus ook vóór 25 augustus 2014. Onder de volledige aanvragen die binnenkomen op de dag dat het budget wordt overschreden, wordt geloot.

U kunt maximaal 50% van de totale kosten (excl. btw) van een bedrijfsconsult, opleiding, training of voorlichtingsbijeenkomst vergoed krijgen met een minimum van €250 en een maximum van €1.500. Verder geldt voor een opleiding, training of voorlichtingsbijeenkomst een subsidie van maximaal €250 per dagdeel.

Laat u over deze, en andere regelingen (investeringen in energie glastuinbouw of metingen ammoniakuitstoot 2014) informeren door een van de specialisten van Arvalis.

 

 

Contact/Reacties


Reageren op dit bericht? Laat hieronder uw reactie achter. Let op: deze is zichtbaar op onze site.

Meer nieuws

Studiemiddag accountants- en notariskantoren verzet naar woensdag 25 oktober

(20 september 2017)

Onlangs ontving u van ons de uitnodiging voor de studiemiddag voor accountants- en notariskantoren van Arvalis op woensdag 27 september in Sevenum. ...

Nieuwsbrief Arvalis, september 2017

(12 september 2017)

KLIK HIER voor de nieuwsbrief van Arvalis, september 2017

Beschikking reductieregeling

(11 september 2017)

Inmiddels is de 3e periode (augustus) van de reductieregeling verstreken en rest nog de 4e periode (oktober) en de vijfde periode (december). Daar...

Komend weekend: Agrarische dagen Someren

(11 september 2017)

Komend weekend vinden aan de Smulderslaan in Someren weer de Agrarische Dagen Someren plaats. Zaterdag bent u welkom tussen 11 en 17 uur, zondag...

€ 6 miljard subsidie beschikbaar voor duurzame energie in najaarsronde SDE+

(11 september 2017)

Vanaf 3 oktober 2017 is het weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+). Subsidie kan...