Informatiemiddag fosfaatrechten & Brabantse Verordening

Datum 8 February 2018 t/m 8 February 2018
Tijd 13:30 t/m 16:15
Locatie De Reizende Man, Liesselseweg 183 Deurne
Link https://www.arvalis.nl/aanmeldformulier-informatiemiddag-fosfaatrechten-2018/

Ondernemen in de melkveehouderij is sinds de introductie van fosfaatrechten op 1 januari 2018 weer aan extra voorwaarden gebonden. En of u nu gaat stoppen, consolideren of groeien, u gaat de gevolgen hiervan merken.

Daarnaast staan veehouders in Brabant voor de extra uitdaging dat bestaande rundveestallen die ouder zijn dan 20 jaar, vóór 2022 individueel aangepast moeten zijn aan strenge emissiearme eisen. Voor de intensieve veehouderijen geldt hetzelfde voor stallen die ouder zijn dan 15 jaar. Samenhangend hiermee moet er uiterlijk op 31-12-2020 een ontvankelijke vergunning zijn ingediend die voldoet aan de voorwaarden die gelden vanuit de Provincie. Iedere Brabantse veehouder krijgt te maken met deze regelgeving!

De rundveespecialisten van Arvalis hebben alle ontwikkelingen rondom het fosfaatreductieplan en fosfaatrechten en de Brabantse Verordening nauwgezet gevolgd en hebben u hierover het afgelopen jaar zoveel mogelijk geïnformeerd. Graag maken wij tijdens de informatiemiddagen over fosfaatrechten & Brabantse Verordening de vertaling van deze ontwikkelingen naar uw eigen situatie. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Datum en locatie
Donderdag 8 februari 13.30 – 16.15 uur. De Reizende Man, Liesselseweg 183 Deurne
Zaal gaat open om 13.15 uur.

Programma

  • Ben Spreeuwenberg – adviseur ROBA Advies – Brabantse Verordening en de gevolgen op bedrijfsniveau.
  • Jacqueline de Wit – juriste Arvalis – het fosfaatreductieplan en fosfaatrechten binnen een juridisch kader.
  • Leo Peters  / René Beek / Gido Lemmens  – specialisten rundvee Arvalis – praktische aandachtspunten rondom fosfaatrechten en de toepassing ervan binnen het bedrijf.

Aanmelden
Ten behoeve van een goede voorbereiding is aanmelden noodzakelijk. Dit kan heel gemakkelijk door HIER TE KLIKKEN te gaan. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt ook bellen met 0475-355700 of mailen met astridma@spam-protectarvalis.nl. Vermeld in dat geval uw naam, e-mailadres, het aantal deelnemers en de datum en locatie van uw keuze.

Op maandag 5 t/m woensdag 7 februari organiseren wij ook informatiemiddagen in Limburg. Tijdens deze middagen komt het onderwerp Brabantse Verordening niet aan de orde en staat alleen het onderwerp fosfaatrechten centraal. Mocht u 8 februari verhinderd zijn, bent u natuurlijk van harte welkom tijdens een van deze bijeenkomsten:

  • Maandag 5 februari 13.30 – 16.15 uur Café Keulen, Schoolstraat 3 Klimmen
  • Dinsdag 6 februari 13.30 – 16.15 uur  Baexheimerhof, Kerkstraat 1A Baexem
  • Woensdag 7 februari 13.30 – 16.15 uur Hotel Asteria, Maasheseweg 80A Venray

Ook hiervoor geldt dat aanmelden noodzakelijk is.

Graag tot dan.

 

 

Agenda

Helaas, er zijn momenteel geen evenementen.