Kiezen

Het jaarthema van Arvalis, is ook de titel van mijn blog. Kiezen. Dagelijks worden we geconfronteerd met het maken van keuzes. Keuzes die soms voor de korte-, dan weer voor de lange termijn zijn.

Op onze klantenavonden werd uw interesse over dit onderwerp al gewekt met interessante inzichten over het maken van keuzes. De vraag: “Waar wilt u heen met uw bedrijf?” is een vraag die u ongetwijfeld vaak gesteld word. Echter, de vraag die daar direct op volgt, is: “Hoe komt u daar?”

Want als u eenmaal een pad uitgestippeld heeft en in grote lijnen uit uw keuze bent, dan is dat het moment daar om uw visie te toetsen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om op zo’n moment te weten of uw langetermijnplanning, past binnen het bestemmingsplan.

“Voldoet de huidige bestemming?” en “Biedt deze bestemming voldoende ruimte?” zijn vragen die u zichzelf op dat moment moet gaan stellen. Immers wilt u het liefst op korte termijn aan de slag. Op het moment suprême, afgeremd worden door bijvoorbeeld ruimtelijke procedures, daar zit dan niemand meer op te wachten. Het is dan ook zaak om tijdig zaken te regelen.

Daarom adviseren wij u om zich goed te laten adviseren. Het loont zich altijd om uzelf vooraf goed te laten voorlichten over de vereiste vergunningen en toestemmingen. Een goed advies vooraf, voorkomt namelijk frustraties en problemen naderhand. Wellicht doet u er zelfs goed aan om middels een principeverzoek bij de gemeente, uw plan op gemeentelijke haalbaarheid te toetsen. Zo kunnen zaken zo snel mogelijk in gang gezet worden.

Heeft u vragen? Dan bent u bij Arvalis aan het juiste adres. Met een breed scala aan specialisten en bedrijfsadviseurs staan wij bekend als de vraagbaak en adviespartner voor u als ondernemer. Ga voor meer informatie naar www.arvalis.nl/kiezen en neem bij vragen contact op met uw adviseur bij Arvalis of via 0475-355700. Wij denken graag met u mee.

 

 

Meer blogs

De bouwaanvraag: hoe gaat dat nu straks?

(12 april 2017)

Met de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zal de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen (kortweg:...

Verhuizing Arvalis naar Venlo maakt verbinding tussen agro en innovatie mogelijk

(23 maart 2017)

Bijna een maand geleden verhuisde Arvalis van de Oelderse Halte in Oirlo naar de Villa Flora in Venlo. De overgang naar deze nieuwe locatie brengt...

Woning (ver)kopen? Let op de bestemming!

(02 maart 2017)

Wonen in het Limburgse buitengebied is de droom van menigeen. De voormalige agrarische bedrijfswoning is hiervoor erg geschikt en wordt hierdoor veel...

De rijdende bestuursrechter?

(22 februari 2017)

‘Good old’ mr. Frank Visser en de tegenwoordige rijdende rechter mr. John Reid hebben er hun handen vol aan: het beslechten van burengeschillen. Niet...

Gelijk krijgen ten koste van alles en iedereen

(08 februari 2017)

Dat is dus waar het NIET om gaat bij mediation.

Als mediator word ik vaak ingeschakeld voor volledig vastgelopen conflictsituaties. Vaak loopt er...