Projecten juridisch advies

Albert_en_Tiny_Hartman_01.jpg

Albert en Tiny Hartman over Arvalis

“Een goede adviseur gaat in de schoenen van de ondernemer staan en acteert als het ware als een verlengstuk van die ondernemer. Dat kan alleen maar als de ondernemer en de adviseur een klik hebben,” vertelt Albert Hartman als we hem vragen waarom hij Arvalis vroeg om zijn melkveebedrijf te ...

Lees meer

Over juridisch advies

Voor veel adviestrajecten is een juridisch specialist nodig die de puntjes op de i kan zetten. De juristen van Arvalis trekken dan ook veel samen op met de andere specialisten van Arvalis. Dit gebeurt bijvoorbeeld binnen de Werkgroep Ruimtelijke Ordening Digitaal van Arvalis die voor geheel Limburg samen de bestemmingsplanprocedures verzorgt.

Je kunt echter ook een beroep op ze doen voor het opmaken van overeenkomsten. Denk maar aan ondernemingsvormen, koop, pacht, huur en arbeid. En ze kunnen de juiste weg uitstippelen voor optimale testamenten, huwelijks- en partnerschapsvoorwaarden en samenlevingscontracten.

Maar ook wanneer het proces wat minder soepel verloopt, staan de juristen van Arvalis voor je klaar. Zo werken er mediators bij Arvalis, die getraind zijn in bemiddeling tussen partijen. Denk daarbij aan echtscheiding, maar ook aan bedrijfsbeëindiging, boedelverdeling of opvolging.

Tenslotte voeren ze op zichzelf staande procedures, zoals bezwaar- en beroepsprocedures en procedures inzake huur, pacht en arbeidsrecht.


Specialisten