Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
19 november 2020

Interessante regeling voor ondernemers die duurzamer willen werken

Ondernemers die duurzamer (milieutechnisch of economisch) willen werken, kunnen met behulp van de SABE-regeling onafhankelijke expertise en kennis inkopen.

Via de regeling Agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) kunnen agrarische ondernemers advies- en cursusvouchers aanvragen met een waarde van €1500 per jaar. Deze vouchers kunnen aangevraagd worden in de periode tussen 30 november 2020 en 28 februari 2021 bij RVO. Er worden landelijk 2000 vouchers toegekend op volgorde van binnenkomst. Ondernemers die interesse hebben wordt dan ook aangeraden spoedig na het openen van de regeling (30 november) hierop in te schrijven.

De vouchers zijn alleen geldig indien de advisering wordt verricht door zogenoemde erkende bedrijfsadviseurs. Meerdere adviseurs van Arvalis worden hiervoor geregistreerd.

Met een voucher kan een agrariër één-op-één advies krijgen van een erkende bedrijfsadviseur of advisering in groepsverband (maximaal 15 agrariërs). Bij groepsadvisering moeten individuele vouchers, gebundeld worden bij dezelfde erkende bedrijfsadviseur.

Los daarvan kan onder de SABE-regeling ook een subsidie aangevraagd worden voor projecten die gericht zijn op kennisoverdracht binnen een samenwerkingsverband van landbouwondernemingen. Het betreft subsidie voor de uitvoering van trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsactiviteiten en demonstratieactiviteiten. De subsidie wordt aangevraagd door een onderneming ten behoeve van een samenwerkingsverband van landbouwondernemingen en bedraagt ten hoogste 80% van de subsidiale kosten en minimaal €15.000 en maximaal €200.000 per project.

Aanvragen voor de projectsubsidie kunnen tot en met 11 december 2020 ingediend worden bij RVO. Houd voor het aanvragen van de vouchers, de site van RVO in de gaten en voor de laatste ontwikkelingen de website van Arvalis.

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over bouw- en milieuvergunningen? Bel me! Jan Rutten, Adviseur
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten