Klanten

Oude_Broederij__Afferden.jpg

De Oude Broederij

In 1989 streken Nicole en Axel Wegmann neer in het prachtige dorpje Afferden dat gelegen is aan de rand van het Nationaal Park de Maasduinen. Hier vonden zij een woonboerderij met ruimte voor hun paard.

In de zomer van 2011 kregen Nicole en Axel de mogelijkheid om een groot stuk grond te ...

Lees meer
Weijers__Wanssum__Custom_01.jpg

Familie Weijers-Draak

Piet Weijers is geboren en getogen in het buitengebied van Geijsteren op een pachtboerderij van het landgoed Geijsteren. Deze boerderij was volgens het pachtboekje van 1905 al bij de familie in gebruik.

Piet: “Mijn vader bouwde in 1963 een nieuw gemengd bedrijf in Wanssum. Na mijn ...

Lees meer
01hoogte.jpg

Familie Thijssen

Het is allemaal heel erg snel gegaan, vertelt de familie Thijssen, nu nog vanaf de keukentafel in hun ‘oude’ woning. In 2 maanden tijd verkochten ze hun woning in het buitengebied van Sevenum en kochten hiervoor een seniorenwoning terug in het centrum van het dorp. De makelaars van ...

Lees meer
Zomerkoninkje__Melderslo.jpg

Het Zomerkoninkje BV

Conny en Erik van Haandel bestieren sinds 2000 een aardbeienkwekerij met groentenwinkel in Egchel. In 2016 realiseerden ze nieuwbouw aardbeienstellingenteelt in Melderslo op 6 hectare grond. Hier worden de nieuwe doordragers Favori en Furore geteeld. Kwaliteit, smaak en ...

Lees meer
Twan_Geurts__Meerlo.jpg

Varkensbedrijf Geurts

“De stallen aan de Bergweg in Meerlo waren mijn eerste project,” vertelt Twan. “Jan Rutten, mijn adviseur bij Arvalis, was hier toen al bij betrokken. Hij zat toen nog op school en hielp in zijn vrije tijd mee met de bouw en inrichting.” In die tijd was het bouwen van een stal nog ...

Lees meer
Ben_Geven_Referentie_01.jpg

Tuinbouwbedrijf Geven

Ben Geven zit sinds 1989 met zijn glastuinbouwbedrijf aan de Ericaweg in Oirlo. Hier teelt hij op 3 hectare van januari tot half september komkommers en in de herfst tomaten.

Lees meer
Sander_Simons.JPG

Sander Simons

Sander Simons had een goedlopend vollegrondsgroente bedrijf, gelegen in het geografische hart van Greenport Venlo. Toen duidelijk werd dat de gronden van Sander mogelijk de bestemming ‘industrie’ zouden krijgen, ging hij in gesprek met Hay Hendrix, makelaar bij Arvalis.

 ... Lees meer
Weijs_Oostrum.JPG

Boomkwekerij Weijs

Clemens had samen met zijn vader en moeder een goedlopende boomkwekerij. In 2006 werd duidelijk dat hun locatie de bestemming ‘industrie’ zou krijgen. Clemens: "We besloten toen contact op te nemen met Arvalis om de verkoop van het bedrijf in gang te zetten.”

Lees meer

De klanten van Arvalis

De klanten waarvoor Arvalis werkt, zitten verspreid over heel Zuid-Oost Nederland en zijn actief in alle mogelijke sectoren. Denk bijvoorbeeld aan een varkenshouder met 3000 vleesvarkens waarvoor Arvalis de vergunningen regelt en de stal tekent.  Maar ook de veehouder die, met het oog op Besluit Huisvesting, met zijn bedrijf wil stoppen en waarbij Arvalis helpt  om het bedrijf zo goed mogelijk te beëindigen en om te zetten naar een passende nieuwe bestemming. Of de rundveehouder die dankzij de subsidie ‘Integraal Duurzame Stallen’ die Arvalis voor hem heeft geregeld, het bedrijf van zijn dromen kan realiseren. Of de begeleiding van de bedrijfsbeëindiging van een tuinder met verhuur van zijn kas.

En tegenwoordig kan Arvalis niet alleen agrariërs tot haar klantenkring rekenen. Maar bijvoorbeeld ook een bierbrouwer waarvoor de milieuvergunningen worden geregeld. Of een sportclub waarvoor de nieuwe jeu-de-boules hal wordt getekend. Of de bewoner van een woning in het buitengebied die wil verkopen.

Wat deze klanten allemaal kenmerkt, is dat ze te maken krijgen met complexe veranderingsprocessen, waarbij de expertise van een bedrijf als Arvalis onmisbaar is.   


Specialisten