Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
14 mei 2020

Laatste oproep insturen gereedmelding peilgestuurde drainage

Het Waterschap Limburg, LLTB en de Provincie Limburg hebben in 2017 een stimuleringsregeling opgesteld voor het ombouwen of vervangen van traditionele drainage door peilgestuurde drainage.

De uitvoering van de regeling is in handen van Arvalis.

Op dit moment zien we de effecten van de regeling. Door de toename van peilgestuurde drainage en regelbare stuwen is er meer grip op het grondwaterpeil.

Zoals bekend, is het niet meer toegestaan om traditionele drainagesystemen te gebruiken. Deze systemen moeten óf worden verwijderd óf worden omgebouwd naar peilgestuurde drainage. Onklaar maken door bijvoorbeeld permanent afdoppen is ook mogelijk. Mocht geconstateerd worden dat de traditionele drainage toch nog in werking is, kan het Waterschap handhavend optreden.

Deelnemers aan het project ontvangen binnenkort een brief waarin ze worden opgeroepen nog niet ingediende gereedmeldingen op te sturen naar het Waterschap. Ook als het traditionele systeem onklaar is gemaakt, dient dit gemeld te worden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Paul Simons via 06-83823802 of  psimons@arvalis.nl

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over vergunningen of bedrijfsopvolging? Bel me! Johan Heuvelmans, Adviseur / Vestigingsleider
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten