Dutch Food Week in Limburg

Tijdens de Dutch Food Week staat Brightlands Campus Greenport Venlo in het teken van gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circular economy. Van 4 tot en met 16 oktober worden activiteiten gehouden voor bedrijfsleven, onderwijs, kennisinstellingen, politiek en publiek.

Test & Taste Edition

De Dutch Food Week wordt op vrijdag 4 oktober afgetrapt met Test & Taste Edition. Hierbij worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van (gezonde) voeding en agrofood en de kracht van samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven besproken. Arvalis is de hele dag aanwezig met een stand.

Kiempunt Korte Ketens

Op woensdag 9 oktober wil Kiempunt Korte Ketens om tafel met lokale producenten, inkopers, verwerkers en logistieke partijen. Samen werken aan lokale verkorte voedselketens, die een win-win opleveren voor iedere schakel. Tijdens de bijeenkomst gaan de aanwezigen vooral zelf aan de slag om tot verkorte ketens te komen. Zij worden daarin geïnspireerd door goede praktijkvoorbeelden. Kiempunt Korte Ketens is een initiatief van provincie Limburg, Arvalis, de LLTB, LIOF en Bluehub.

Bekijk de uitnodiging hier.

Building Business with Biomass Heroes

Zowel de tuinbouw als de bouwsector hebben grote ambities voor een circulaire toekomst. In eerste instantie lijken de sectoren mijlenver uit elkaar te liggen, maar in de praktijk hoeft dat niet altijd zo te zijn. Een goed voorbeeld is de verbinding tussen de bouw- en tuinbouwsector. De tuinbouw zoekt naar nieuwe toepassingen voor hun reststromen, waaronder biomassa. De bouwsector wordt steeds actiever in het ontwikkelen van innovatieve materialen op basis van biomassa.

Tijdens de bijeenkomst ‘Building Business with Biomass Heroes’ op woensdag 9 oktober worden deze twee innovatieve sectoren samengebracht om verbindingen te leggen voor duurzame producten en nieuwe markten.

Bekijk de uitnodiging hier.

Hightech meets Biomass

Op weg naar een duurzame wereld spelen techniek en biomassa een cruciale rol. Op donderdag 10 oktober worden de werelden van techniek en land- en tuinbouw van Nederlandse en Duitse zijde samengebracht. Een ideaal moment om kennis en kennissen op te doen.

Bekijk de uitnodiging hier.

Beide bijeenkomsten over biomassa worden georganiseerd door Bio Treat Center in samenwerking met diverse partners. Een volledig overzicht van de activiteiten die tijdens de Dutch Food Week bij Brightlands Campus Greenport Venlo worden gehouden, is hier te vinden.

Meer nieuws

Nieuwsbrief Arvalis, oktober 2019

(18 oktober 2019)

KLIK HIER voor de nieuwsbrief van Arvalis, oktober 2019.

Actualiteiten rondom stikstofproblematiek

(17 oktober 2019)

Het onderwerp stikstof is heden ten dage niet weg te denken uit de media, als gespreksonderwerp aan tafel en tijdens bijeenkomsten. Dit is niet zonder...

Vanaf 2020: nieuwe klasseindeling fosfaatdifferentiatie

(17 oktober 2019)

Volgens de ontwerpwijziging wordt met ingang van 1 januari 2020 een nieuwe klasse-indeling doorgevoerd op de fosfaatgebruiksnormen.

Onderstaande...

Provincie Limburg doet concessies aan boeren en tuinders

(17 oktober 2019)

Verschillende medewerkers van Arvalis waren afgelopen dinsdag aanwezig bij het gouvernement in Maastricht. Bijna vijfhonderd Limburgse boeren en...

Aanpassing excretieforfaits

(17 oktober 2019)

Minister Schouten heeft deze zomer een internetconsultatie gehouden over de actualisering van de excretieforfaits. Beoogd was om de excretieforfaits...