SDE+ subsidie op zonnepanelen vanaf 12 maart

Vanaf 12 maart 2019 kan er weer subsidie aangevraagd worden voor o.a. zonnepanelen. Onze nieuwe energieadviseur Danny Meulepas licht de voorwaarden kort voor u toe.

“In 2019 zijn er 2 openstellingsrondes voor de stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Voor de voorjaarsronde is een budget van 5 miljard euro aangekondigd. Voor de najaarsronde verwachten we ook een budget van 5 miljard, echter de fasebedragen zijn nog niet bekend.”

De SDE+ subsidie geldt voor zonnepanelen (zon-PV) met een vermogen van ≥ 15 kWp (normaliter circa 15.000 kWh productie op jaarbasis) bij een grootverbruikersaansluiting (groter dan 3x80A).

Het fasebedrag - ook wel maximum basisbedrag genoemd - is een representatie van de kostprijs van de hernieuwbare energie afkomstig van zonnepanelen in dit geval.
Voor de grootste categorie zon-PV geldt een maximaal fasebedrag van € 0,101 /kWh, waarin de volgende fases te onderscheiden zijn;

  • Fase 1 vanaf 12 maart; fasebedrag € 0,090 /kWh
  • Fase 2 vanaf 18 maart; fasebedrag € 0,101 /kWh
  • Fase 3 vanaf 25 maart; fasebedrag € 0,101 /kWh

Danny: “De prijzen van zonnepanelen en de installatie hiervan zijn de laatste jaren behoorlijk gezakt. Tevens zijn de energieprijzen gestegen door hogere overheidsheffingen (Energiebelasting (EB) en Opslag Duurzame Energie (ODE)), hogere energie marktprijzen en hogere netbeheerkosten. Als gevolg hiervan kan investeren in zonnepanelen zeker lucratief zijn en is het aan te bevelen om uw situatie door te laten rekenen.”

Arvalis ondersteunt u graag bij het opstellen van een exploitatieberekening en de aanvraag SDE subsidie inclusief begeleiding op overige onderdelen om te komen tot daadwerkelijke realisatie. Bij vragen, neem contact op met Danny Meulepas via 06-14669886 of dmeulepas@arvalis.nl
 

Meer nieuws

Nieuwsbrief Arvalis, januari 2019 2

(04 februari 2019)

KLIK HIER voor de nieuwsbrief van Arvalis, januari 2019 editie 2

Hightech wildschadetaxaties krijgt vervolg

(30 januari 2019)

Woensdag 30 januari werden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek door Fontys Hogeschool over de hightech wildschadetaxaties.

Het onderzoek...

Vooraankondiging openstellingen POP3 Limburg

(30 januari 2019)

De provincie Limburg heeft aangekondigd dat de volgende 2 regelingen in maart opengesteld worden:

  • subsidieregeling paragraaf 2A ‘Fysieke...

Sanering Varkenshouderij

(30 januari 2019)

Varkenshouders die van plan zijn om te stoppen met hun bedrijf, kunnen gebruik maken van de Saneringsregeling Varkenshouderij. Dit voorjaar wordt de...

Plannen maken in de sneeuw

(30 januari 2019)

Het voorjaar komt er weer aan. Je zou het buiten nog niet zeggen met de winter die eindelijk zijn echte gezicht laat zien. Terwijl de landerijen wit...