Tour de Boer een groot succes

De eerste editie van Tour de Boer was een waar succes. Tijdens de Boerderij Beleef Dag op zaterdag 7 september openden vier Zuid-Limburgse agrarische ondernemers hun (stal)deuren om te laten zien waar zij trots op zijn. Arvalis draagt dit soort initiatieven natuurlijk een warm hart toe en deed daarom als sponsor een bijdrage.

Bij akkerbouwbedrijf Hoeve Wissengracht konden mensen rondlopen door de zeventiende-eeuwse carréboerderij van de familie Backbier midden in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. De familie Dezaire uit Arensgenhout opende de deuren van Zorgboerderij Ravenbosch. De bezoekers konden bovendien knuffelen met de vele nieuwsgierige melkgeiten van de enige (biologische) melkgeitenhouderij in Zuid-Limburg. Ook de koeien en kalfjes van de familie Lemmens uit Hulsberg konden geaaid en gevoerd worden. In de Campina truck werd daarnaast uitgelegd welke weg melk aflegt van gras tot glas. Bij de familie Janssen konden mensen appelsap en appelfrietjes proeven. Bij de andere deelnemers werden de smaakpapillen eveneens niet vergeten. Zo konden Farm Frites van eigen aardappelen, Gulpener bier van eigen brouwgerst, verschillende zuivelproducten en biologische hapjes geproefd worden.

Tussen de deelnemende bedrijven was een wandel-, fiets- en autoroute uitgestippeld, zodat bezoekers niets van de Boerderij Beleef Dag hoefden te missen.

Met Tour de Boer kregen de Zuid-Limburgse ondernemers de kans om aan inwoners, beleidsmakers, collega’s en andere geïnteresseerden te laten zien wat zij doen, waar zij trots op zijn en wat zij bijdragen aan de samenleving en het Zuid-Limburgse landschap. Met dit soort evenementen werkt de agrarische sector aan haar imago en brengt agrarisch ondernemen dichter bij de burger.

Meer nieuws

Nieuwsbrief Arvalis, oktober 2019

(18 oktober 2019)

KLIK HIER voor de nieuwsbrief van Arvalis, oktober 2019.

Actualiteiten rondom stikstofproblematiek

(17 oktober 2019)

Het onderwerp stikstof is heden ten dage niet weg te denken uit de media, als gespreksonderwerp aan tafel en tijdens bijeenkomsten. Dit is niet zonder...

Vanaf 2020: nieuwe klasseindeling fosfaatdifferentiatie

(17 oktober 2019)

Volgens de ontwerpwijziging wordt met ingang van 1 januari 2020 een nieuwe klasse-indeling doorgevoerd op de fosfaatgebruiksnormen.

Onderstaande...

Provincie Limburg doet concessies aan boeren en tuinders

(17 oktober 2019)

Verschillende medewerkers van Arvalis waren afgelopen dinsdag aanwezig bij het gouvernement in Maastricht. Bijna vijfhonderd Limburgse boeren en...

Aanpassing excretieforfaits

(17 oktober 2019)

Minister Schouten heeft deze zomer een internetconsultatie gehouden over de actualisering van de excretieforfaits. Beoogd was om de excretieforfaits...