Wat doet u met uw bedrijf vanaf 1 januari 2020?

Op 1 januari 2020 houdt de stoppersregeling op te bestaan. Ondernemers die zich voor deze regeling hebben aangemeld, dienen tijdig hun opties af te wegen. Het schema over de ‘stoppersregeling’ (zie afbeelding) kan u hierbij helpen.

Welke keuze u ook maakt, vóór 1 januari moeten er diverse zaken geregeld worden. Kiest u ervoor om op uw locatie te blijven wonen, dan moet het bestemmingsplan gewijzigd worden en dient u tijdig leeg te draaien. Daarnaast komen zaken aan de orde als afrekenen met de fiscus en het maken van een vermogensplanning.

Kiest u ervoor om te stoppen en te verhuizen, dan moet (indien nodig) asbest gesaneerd worden vóór 1 januari 2025. Daarnaast kunnen productierechten verkocht worden en is het raadzaam om een locatiecheck uit te laten voeren. Vervolgens moet er een nieuwe locatie worden gezocht.

Ook ondernemers die besluiten om na 1 januari door te gaan, dienen tijdig met de voorbereidingen te beginnen. Zaken waaraan u dan kunt denken zijn het regelen van vergunningen, eventueel verwijderen van asbest en voldoen aan Besluit Emissiearme Huisvesting die op 1 januari 2020 in werking treedt. 

Welke keuze u ook maakt, er moeten dus diverse zaken tijdig geregeld worden. Om u te helpen bij het maken van deze keuzes, maakte Arvalis een overzichtelijk schema. Hierin staan de keuzemogelijkheden en vervolgstappen overzichtelijk weergegeven.

Heeft u hulp nodig bij de invulling van de vervolgstappen? Klik hier en vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meer nieuws

Nieuwsbrief Arvalis, april 2019

(01 mei 2019)

KLIK HIER voor de nieuwsbrief van Arvalis, april 2019.

Samen kom je verder

(18 april 2019)

Arvalis stond op dinsdag 16 en woensdag 17 april op de Dutch Pork Expo in Venray met het thema ‘Samen kom je verder’. Waarom? Omdat wij vinden dat...

Oud-ondernemers in de spotlight

(18 april 2019)

De jaarlijkse nieuwsbrief van de makelaars van Arvalis is een groot succes. Dit jaar verscheen hij op 13 april als bijlage bij Stal & Akker. In deze...

Start GLB-projecten in Limburg

(18 april 2019)

Natuurrijk Limburg en de LLTB zijn op maandag 1 april gestart met twee projecten over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Dit deden zij door...

Goed voor de bodem; maar ook goed voor de portemonnee?

(18 april 2019)

De waarde van een stuk grond wordt door veel factoren bepaald. Al deze factoren worden in de dagelijkse praktijk van makelaar of taxateur meegewogen...