Van wonen en werken in het buitengebied naar een seniorenwoning in het centrum

Familie Thijssen

De familie Thijssen was al een tijdje op zoek naar een passende seniorenwoning in het centrum van Sevenum. De woning die ze nu gekocht hebben, konden ze niet aan hun neus voorbij laten gaan. Pas 10 jaar oud, onderhoudsvrij, dichtbij de voorzieningen en ook nog eigendom van de kinderen van Gerrits oude directeur bij de gemeente. Het plaatje paste gewoon. Maar toen moest hun oude woning nog verkocht worden.

“Met de verkopers van de seniorenwoning konden we gelukkig afspreken dat ze de woning even aanhielden voor ons,” vertelt Gerrit. “We belden vervolgens direct met de makelaars van Arvalis om de verkoop van onze eigen woning in gang te zetten. Arvalis staat in onze regio bekend als de specialist als het gaat om verkoop van woningen in het buitengebied met wat grond erbij. We hebben niet eens verder gekeken. In Arvalis hadden we vertrouwen.”

De woning van de familie Thijssen werd in de verkoop genomen en al snel namen de eerste gegadigden een kijkje. “Veel mensen hadden interesse in alleen de woning,” vertelt Gerrit. “Achter onze woning ligt echter ook nog een stuk landbouwgrond dat we verpachten. Deze wilden we het liefste ook direct verkopen. Uiteindelijk lukte het ons met hulp van Arvalis om de woning met grond binnen 2 weken te verkopen.”

De familie Thijssen sluit af met de mededeling dat ze 100% tevreden over de ondersteuning van Arvalis. Van de waardering van de woning en grond tot de bezichtigingen, de onderhandelingen en hoe ze de koop en verkoop vervolgens financieel het beste konden regelen. Gerrit: “Wij kunnen nu met een gerust hart onze spullen langzaamaan in gaan pakken en aan de volgende fase in ons leven beginnen.”Over Familie Thijssen

Het is allemaal heel erg snel gegaan, vertelt de familie Thijssen, nu nog vanaf de keukentafel in hun ‘oude’ woning. In 2 maanden tijd verkochten ze hun woning in het buitengebied van Sevenum en kochten hiervoor een seniorenwoning terug in het centrum van het dorp. De makelaars van Arvalis hebben het hele traject begeleid.

Het verhaal van familie Thijssen is geen onbekende bij Arvalis; Bedrijfsstaking met op latere leeftijd verhuizing naar een kleinere woning in het centrum. Zo ging het ook bij de familie Thijssen.

“In 1982 stopten we met ons agrarisch bedrijf,” vertelt Gerrit Thijssen. “De vogelpest, gevolgd door de benodigde schaalvergroting, deed ons besluiten om ermee op te houden. Tot de beginjaren 2000 hebben we de stallen nog verhuurd aan een ondernemer uit de buurt. Maar toen die besloot op zijn eigen locatie bij te gaan bouwen, hield het bij ons op en besloten wij gebruik te maken van de mogelijkheden die de sloopregeling ons bood.”

Gerrit heeft na de bedrijfsstaking niet lang stilgezeten. “Nadat we stopten met ons bedrijf zijn we in onze woning bij het bedrijf blijven wonen en heb ik direct gesolliciteerd bij de gemeente. Ik ben toen aangenomen in de groenvoorziening buitendienst. Hier heb ik tot mijn pensioen met veel plezier gewerkt.”


Specialisten