Onze hippisch kennis en de technische kennis van Arvalis een gouden combinatie

Willemijn Poels en Carlos Pinto

De plannen om een nieuwe trainingsfaciliteit op de locatie aan de Donkerhofsteeg in Swolgen te realiseren lagen er al vele jaren. Toen de plannen bijna 2 jaar geleden steeds concretere vormen aan begonnen te nemen, besloot Willemijn om Jan Wijnen, oud-architect bij Arvalis, te bellen. “Jan heb ik tijdens een evenement ontmoet en we hadden een goede klik. Toen Carlos en ik op zoek moesten naar iemand om onze plannen samen verder uit te werken, besloten we Jan te bellen. Jan kwam toen al gauw langs samen met tekenaar Tim Lommen die onze wensen uiteindelijk op papier heeft uitgewerkt.”

Carlos en Willemijn hadden hun plannen voor een groot gedeelte al zelf op papier gezet. “We hadden vooral hulp nodig bij de finishing touches en het aanvragen van de vergunningen. Zo wisten we bijvoorbeeld nog niet wat we met onze ontvangstruimte en skybox wilden doen. We hebben onze wensen met Arvalis besproken, we hebben op verschillende plekken inspiratie op gedaan, en Arvalis heeft op basis hiervan een prachtig ontwerp gemaakt. Ik denk dat de combinatie van onze hippische kennis en de technische kennis van Arvalis, een gouden combinatie is gebleken.”

Ook het vergunningentraject verliep voorspoedig. Willemijn: De bouwafdeling van Arvalis realiseerde de vergunningen, ROM adviseur Jan Tielen zorgde voor de melding Activiteitenbesluit en de NB-wet vergunning. Door de inzet van zowel Arvalis als de gemeente Horst aan de Maas werd ook dit traject voortvarend doorlopen.” Voor het regelen van de energieaansluitingen en contracten werd vervolgens een energiespecialist bij Arvalis ingeschakeld. Arvalis heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van de droom van Willemijn en Carlos. Een traject dat van het maken van de eerste tekeningen tot de oplevering dit najaar, nog geen anderhalf jaar heeft geduurd.Over Milestone Farm

Ruim 30 jaar geleden zette Ger Poels, de vader van Willemijn, op de plek waar nu de stallen van de familie Poels liggen – tegenover het ouderlijk melkbedrijf - zijn eerste stappen als hippisch ondernemer. De rest is geschiedenis. De spring- en handelsstal van de familie Poels is inmiddels wereldwijd bekend door de opleiding van hun paarden tot zelfs Olympisch niveau. De familie Poels zoekt jonge, talentvolle paarden die ze trainen en klaarmaken voor hun klanten. Daarnaast beschikt hun locatie over de faciliteiten om trainingen te geven en relaties te ontvangen.

Dochter Willemijn werd al vroeg met ‘het hippisch virus’ besmet. Het is dan ook niet gek dat zij – evenals haar broer en zus – in de hippische sector actief is. De plannen om op de nieuwe locatie aan de Donkerhofsteeg in Swolgen nieuwe trainingfaciliteiten te realiseren lagen er al vele jaren. Toen Willemijn 2 jaar geleden Carlos Pinto ontmoette – specialist op het gebied van springpaarden – namen de plannen steeds concretere vorm aan. Samen zetten ze hun plannen uiteen om een nieuwe trainingsfaciliteit te realiseren met 40 stallen inclusief een binnenbak van 30 bij 60 meter met skybox. Daarnaast beschikt de nieuwe locatie over 6 studio’s en 2 appartementen die – in combinatie met 20 stallen -  verhuurd worden aan relaties. Het woonhuis van Carlos en Willemijn bevindt zich in het centrum van de locatie. Willemijn: “Veel van onze klanten die op zoek zijn naar een paard, komen uit het buitenland. Vandaar dat we op onze nieuwe locatie ook enkele verblijfsplekken hebben gerealiseerd. We stellen onze relaties daarmee in staat om onze paarden goed te bekijken. Daarnaast kunnen ze een stal bij ons huren en kunnen ze van onze trainingsfaciliteiten gebruik maken. Indien gewenst kunnen wij ook de verzorging en training van de paarden op ons nemen.”

Op de vraag waarom de gemeente Horst aan de Maas zo’n ontzettende aantrekkingskracht voor de hippische sector heeft, antwoord Carlos: “Dit heeft vooral met de ligging en de faciliteiten te maken. Alle belangrijke competities zijn binnen enkele uren reistijd vanuit Horst aan de Maas bereikbaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amerika. Daarnaast zijn er nergens in de wereld zo’n goede trainingsfaciliteiten als in onze omgeving. De komst van Equistrian Centre De Peelbergen heeft dit alleen maar verder verstevigd.

In het najaar van 2018 wordt de nieuwe trainingsfaciliteit van Willemijn en Carlos – genaamd Milestone Farm - opgeleverd.