ToekomstZeker: Schuldsanering

ToekomstZeker: Schuldsanering

Uit de berekeningen kan een tekort in vermogen blijken. Dan gaan we samen op zoek naar oplossingen. U kunt bijvoorbeeld beslissen om de staking nog enkele jaren uit te stellen, of om er zelfs volledig vanaf te zien. En mocht het zover komen, kunnen we er voor zorgen dat de schulden zover mogelijk teruggebracht worden en er weer rust in uw financiële situatie ontstaat.

Voorbeeld:
Broekriem aantrekken
ToekomstZeker werkt met overzichtelijke grafieken en tabellen. Zie de afbeelding. Hier is duidelijk te zien dat de uitgaven (GROEN) na staking, groter zijn dan de inkomsten (DONKERBLAUW) en er dus sprake is van een tekort.

Gezond maken
Gelukkig biedt ToekomstZeker ook de mogelijkheid om door te rekenen hoe deze ontwikkeling omgekeerd kan worden. Bijvoorbeeld door onroerend goed of grond te verkopen.Over ToekomstZeker: Schuldsanering

Om de financiële vraagtekens rondom bedrijfsstaking bij ondernemers weg te nemen en ondersteuning te bieden bij het maken van een weloverwogen keuze, hebben Arvalis en LTO Noord Advies een rekenprogramma ontwikkeld. Dit rekenprogramma is onderdeel van een nieuwe dienst, genaamd ToekomstZeker. De naam zegt het al, hierin staat het zeker stellen van uw toekomst centraal.

Helaas hebben we geen glazen bol. Wat we wel hebben, is de informatie van gisteren en vandaag. Met deze informatie kunnen we al een hele goede inschatting maken van de gevolgen van bedrijfsstaking voor uw portemonnee.

Eerst gaat u samen met een specialist van Arvalis een zorgvuldige analyse van uw financiële situatie maken. Denk daarbij aan het in kaart brengen van spaargeld, overige bezittingen, lijfrente, uitgaven en leningen. Deze informatie wordt ingevoerd in het rekenprogramma dat vervolgens de jaarlijkse inkomsten en uitgaven na bedrijfsstaking op een rij zet en verwerkt in overzichtelijke grafieken en tabellen. Dit maakt in één klap duidelijk wat u jaarlijks, na staking, overhoudt om van te leven. En dan begint het echte werk.