Meer weten over het verminderen van de uitstoot van methaan en ammoniak? Op 28 en 29 april vinden hierover 2 online bijeenkomsten plaats.
De bijeenkomst op 28 april richt zich op ‘Stikstof als verdienmodel: Aanpak Nieuwkoopse boeren’ en start om 20.30 uur.
Tijdens deze bijeenkomst vertellen leden van de coöperatie “Boeren met Perspectief” over hoe zij omgaan met het krachtenveld van emissiereductie (stikstof, methaan, CO2) en opkoop van boerenbedrijven. In tegenstelling tot opkoop, onderzoeken zij de reductiemogelijkheden van stikstof, methaan en CO2 door maximaal in te zetten op innovatieve technieken en management en hoe zij hier een verdienmodel aan kunnen koppelen. Daarnaast onderzoekt de coöperatie wat er nodig is om deze aanpak verder uit te rollen naar andere provincies en andere sectoren dan de melkveehouderij.
De bijeenkomst van 29 april richt zich op goed grasmanagement en een goed uitgevoerde beweiding en start om 20.00 uur.
In deze Masterclass gaan we samen met u in op de broeikasgassen in de melkrundveehouderij. Hoe ontstaan ze en welke maatregelen kun je nemen om de uitstoot te verminderen en wat betekent dit voor de ammoniakreductie. Graag willen we in deze bijeenkomst ook sparren over de mogelijkheden dat reductieopties rendabel zijn. Denk aan meer eiwit van eigen land, minder krachtvoer en dus minder uitgaven, of het verwaarden van emmissie reductie en wellicht andere zaken.
Aanmelden is kosteloos en kan door een mail te sturen naar wlemmers@lltb.nl. Vermeld hierbij de datum dat u wenst deel te nemen en NAW-gegevens. U ontvangt dan een link voor deelname. Voor vragen kunt u contact opnemen met Willemien Lemmers via 06-53955666.
Beide bijeenkomsten zijn onderdeel van het project ‘Integraal Aanpakken’ waarin wordt onderzocht met welke maatregelen methaan- en ammoniakemissies gereduceerd kunnen worden, rekening houdend met thema’s als dierenwelzijn, biodiversiteit en bodem. Wat is in de praktijk haalbaar en toepasbaar mét behoud van economisch perspectief?
Integraal aanpakken wordt uitgevoerd door Wageningen Livestock Research, LTO Noord, ZLTO, LLTB, Schuttelaar & Partners en het ministerie van LNV en vanuit LNV gefinancierd met klimaatgelden. Voor meer informatie over het project, KLIK HIER. Aanmelden voor de gratis nieuwsbrief van het project, KAN HIER.