Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Eric Hubers over ROBA Advies

Eric Hubers runt een modern pluimveebedrijf in Ysselsteyn. Arvalis-dochter ROBA Advies realiseerde het tekenwerk en de vergunningen voor twee pluimveestallen. Hoe heeft Eric de samenwerking ervaren?

Over Hubers Lekkere Eieren

Al drie generaties lang boert de familie Hubers aan de Timmermannsweg in Ysselsteyn. Wat ooit begon als een gemengd bedrijf ontwikkelde zich tot een modern pluimveebedrijf met een combinatie van scharrel- en vrije-uitloopkippen. Aan het hoofd van dit bedrijf staat Eric Hubers. De vrijheid van het agrarisch ondernemerschap in combinatie met de liefde voor dieren maakte dat Eric na enkele jaren werkervaring opgedaan te hebben buitenshuis, besloot het bedrijf van zijn ouders over te nemen en verder te specialiseren. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan een scharrelstal waarmee het totaal op 138.000 kippen uit komt.

Arvalis als BuitenGewoon partner

Eric ziet ROBA Advies vooral als een strategisch partner die niet alleen opdrachten uitvoert, maar ook nadenkt over de gevolgen hiervan voor toekomstige ontwikkelingen. “We hebben een goede klik, er is veel kennis in huis en ze zijn creatief in het gebruiken van de mogelijkheden op locatie.” Een partner die kritisch kijkt naar je plannen en doorrekent wat de gevolgen hiervan zijn voor toekomstige ontwikkelingen zodat je als ondernemer de juiste beslissingen voor de lange termijn kunt nemen, dat is wat ROBA onderscheidend maakt volgens Hubers.

Zowel Arvalis als dochterbedrijf ROBA Advies komen al vele jaren bij Hubers over de vloer. Op de locatie aan de Timmermannsweg liggen vier relatief nieuwe pluimveestallen. Twee daarvan zijn door Arvalis getekend, twee door dochterbedrijf ROBA Advies. “Ben Spreeuwenberg van ROBA Advies was onze overbuurjongen,” vertelt Hubers. “Zijn kennis van de mogelijkheden in onze omgeving en de relevante regelgeving maakt hem van veel toegevoegde waarde voor ons bedrijf.”

De mogelijkheden voor bedrijfsontwikkeling aan de Timmermannsweg zijn beperkt vanwege nabij geleden woningen en camping. Ben: “Door slim van de ruimte gebruik te maken en door de juiste timing van indienen te hanteren – in combinatie met een beetje geluk – is het lukt de gewenste vergunningen voor de realisatie van de nieuwe scharrelstal te realiseren. Daarnaast hebben we veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Onder andere door zonnepanelen op de daken te plaatsen en door gebruik te maken van een grote warmtewisselaar.” Het tekenwerk en de vergunningen voor de nieuwe stallen heeft ROBA Advies op zich genomen. “Dat we bij ROBA en Arvalis ondernemers van A tot Z kunnen ondersteunen bij de realisatie van hun ambities is van grote toegevoegde waarde voor de klant. Eén aanspreekpunt en efficiënter werken zijn het resultaat.”

Hubers Lekkere Eieren vanuit de lucht bekijken? Klik hier

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over duurzame energie of subsidies? Bel me! René Beek, Adviseur
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten