Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mike en Dennis Tomassen over ROBA Advies

Mike en Dennis Tomassen runnen een ambachtelijke slachterij in Someren. Arvalis-dochter ROBA Advies realiseerde voor hen het tekenwerk en de vergunningen. Hoe hebben ze de samenwerking ervaren?

Over Tomassen Vlees

In de agrarische sector is het een veelgehoord verhaal: vader begint klein en weet zijn bedrijf – door hard werken en slim ondernemen – uit te bouwen tot een florerende onderneming. Kinderen die zijn ondernemersmentaliteit erven, borduren hierop voort en tillen het bedrijf naar het volgende niveau.

Een herkenbaar verhaal ook voor de familie Tomassen uit Someren. Vader Jan Tomassen begon in de jaren zeventig als kleinschalig boerenbedrijf voor huis-aan-huis slachtingen. Als snel namen de verzoeken om vlees kant en klaar te maken toe en werd er uitgebreid. Eind jaren zeventig werd een slachthuis opgericht in het agrarisch gebied. Hierop volgden de realisatie van een slagerij in het dorp, een EG waardig slachthuis en de overname van een vleesgroothandel in Roermond.

In 2014 was een vernieuwing van de was- en kleedruimtes  en kantoren aan de beurt en in 2015 werden er nog twee koelcellen bijgebouwd. Het vergunningen- en tekenwerk hiervoor werd door ROBA Advies, dochterbedrijf van Arvalis, uitgevoerd.

Arvalis als BuitenGewoon Partner

Om aan alle normen en certificeringen te voldoen, worden er regelmatig bacteriologische monsters in de slachterij van Tomassen Vlees genomen. Deze monsters worden genomen door ROBA Laboratorium uit Deurne. “Toen wij in 2014 toe waren aan vernieuwing en uitbreiding, kwamen we al snel bij – toen nog  zusterbedrijf van ROBA Lab – ROBA Advies uit,” vertelt Mike Tomassen.

Bouwkundig tekenaar Patrick Bijsterveld nam het tekenwerk voor de vernieuwing van de was- en kleedruimtes en kantoren op zich, evenals de uitbreiding van de koelcellen. “De locatie aan de Mortelweg bestaat uit 2 onderdelen; de slachterij en de vleesverwerking/verkoop. In de oude situatie waren deze twee onderdelen bouwkundig visueel gescheiden. In de nieuwe situatie hebben we de verbinding tussen deze twee onderdelen visueel versterkt door een loopbrug tussen beide kantoren te realiseren en hier een nieuw logo te plaatsen. Deze loopbrug functioneert tevens als overdekte laad- en losplaats.”

Het vernieuwde hoofdkantoor heeft een prominente plaats gekregen in het midden van het bedrijf. Patrick: “In de tussenschijf is de entree gerealiseerd die toegang geeft tot de kantoren, ruimte voor de keurmeester, omkleedruimten met douche en toilet, kantine en directiekamer. De trap geeft tevens toegang tot het dak van waaruit de installateur gemakkelijk toegang heeft tot de diverse installaties. De nieuwe koelcellen zijn uitgevoerd met de meest moderne, energiebesparende koeltechnieken.”

Adviseur John Marcellis was verantwoordelijk voor de bouw- en milieuvergunningen. John: “Net als agrarische bedrijven, is ook een slachterij vergunningplichtig. Bij ROBA Advies zijn we gespecialiseerd in het realiseren van vergunningen in het Brabantse buitengebied, dus toen Mike en Dennis bij ons aanklopten voor hulp, konden we snel voor hen aan de slag.” In recordtempo werden de benodigde vergunningen ingediend en ook vergund.

“Het feit dat ROBA zowel specialisten op het gebied van ontwerp als vergunningen in dienst heeft, zorgt ervoor dat er snel geschakeld kan worden en de vaart in het proces blijft” vertelt Mike Tomassen. “De contacten onderling verliepen prettig en vlot. Het is fijn om met mensen samen te werken die snel schakelen en zich kunnen verplaatsen in de schoenen van de ondernemer. Direct en pro-actief communiceren maakt dat wij de samenwerking met ROBA Advies als zeer prettig hebben ervaren.”

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over juridische procedures en omgevingsrecht? Bel me! Jacqueline de Wit, Jurist
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten