Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Pascal Eijking over Arvalis

Pascal Eijking runt samen met partner Ynke een blauwebessenkwekerij. Arvalis realiseerde voor hen de vergunningen rondom de huisvesting arbeidsmigranten. Hoe hebben ze de samenwerking ervaren?

Over Eijking Blueberries

De familie Eijking verhuisde zo’n 15 jaar geleden vanuit Noord-Holland naar Limburg. Na enkele jaren als zzp-er actief te zijn geweest bij een grote regionale bessenkweker, besloot Pascal dat het tijd was om de stap te wagen en richtte hij samen met zijn vriendin Ynke, Eijking Blueberries op.

Samen kweken ze nu op 4 ha goede kwaliteit blauwe bessen die ze leveren aan Fruitmasters. Daarnaast is Pascal nog actief in grondwerk, tuinaanleg en bestratingen.

In de drukste periode werken ze met zo’n 15 medewerkers. Omdat het plukken van blauwe bessen erg weersafhankelijk is en hij graag flexibel wilde zijn met de inzet van personeel, besloot Pascal in de zomer van 2016 dat hij zelf arbeidsmigranten wilden gaan huisvesten op zijn locatie. Arvalis heeft hem toen ondersteund bij het uitzoeken van de mogelijkheden hiertoe binnen het huidige bestemmingsplan. Daarnaast heeft Arvalis de toelichting geschreven, de tekening voor de omgevingsvergunning gemaakt en de vergunning aangevraagd bij de gemeente.

Arvalis als BuitenGewoon Partner

“Als jonge ondernemer die bezig is met het opbouwen van een heel nieuw bedrijf kom je iedere dag wel weer voor een nieuwe verrassing te staan. Dan is het zaak om de juiste mensen om je heen te hebben die je kunnen bij staan als dat nodig is. De afgelopen 3 jaar hoorde Arvalis daar voor ons zeer zeker bij.”

Pascal Eijking en zijn vriendin Ynke zijn drie jaar geleden gestart met een nieuw blauwebessenkwekerij. Ynke en Pascal plantten direct 1,5 ha blauwe bessen struiken op de grond rondom hun huis. Inmiddels zitten ze op 4 ha struiken die goede kwaliteit bessen opleveren. Ynke: “Onze bessen gaan naar Fruitmasters. Omdat Fruitmasters weer aan de horeca levert, is het belangrijk om kwaliteit te leveren en gaat het bij ons dus veel minder om de kwantiteit.”

Omdat de ‘blauwe bessen business’ erg weersafhankelijk is, besloot Pascal alles te regelen om huisvesting van arbeidsmigranten op zijn locatie mogelijk te maken om zo flexibel te kunnen plukken. Pascal: “We werken in de drukke periodes natuurlijk ook met uitzendkrachten, maar als je die naar huis stuurt als het regent en een paar uur later klaart het weer op, zijn ze niet zomaar terug om door te plukken. Met personeel op locatie heb je dit probleem niet.”

Pascal en Ynke vroegen Pieter Stox om alle vergunningen rondom de huisvesting arbeidsmigranten te regelen. Ynke: “Arvalis heeft ons geholpen met het bedrijfsontwikkelingsplan, de vergunningen en de financiën toen we bezig waren met de oude locatie. Arvalis kwam dus al veel bij ons over de vloer. Toen we ondersteuning nodig hadden voor het regelen van de vergunningen voor de huisvestiging, was de stap naar Pieter Stox dan ook snel gemaakt.”

Pascal: “Pieter heeft de kennis van de regelgeving en weet hoe hij een aanvraag bij de gemeente in moet brengen om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. Daarnaast werken er veel specialismen onder één dak bij Arvalis, dus als er aanvullende expertise nodig is, is dat snel geregeld.”

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over duurzame energie of subsidies? Bel me! René Beek, Adviseur
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten