Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
23 februari 2021

Loketten voor aanvragen TVL- en NOW-subsidie open

De loketten voor het aanvragen van de TVL- en NOW-subsidie voor het eerste kwartaal van 2021 zijn sinds 15 februari geopend.

Ook boeren en tuinders kunnen, mits voldaan aan de voorwaarden, gebruik maken van deze regelingen. Aanvragen van NOW-subsidie kan tot en met 14 maart 2021 en het aanvragen van TVL-subsidie kan tot en met 30 april 2021. Het kabinet heeft de regelingen aanzienlijk verruimd. Ook bedrijven in de multifunctionele landbouw kunnen aanspraak blijven maken op de steunregelingen NOW en TVL, mits voldaan aan de voorwaarden.

NOW-subsidie
Werkgevers die een aanvraag willen doen voor de vierde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen voor de maanden januari tot en met maart 2021.

De NOW is er voor ondernemers met personeel die weinig tot geen omzet hebben. Het minimale omzetverlies moet 20 procent of meer bedragen ten opzichte van de referentieperiode. De referentieperiode betreft de kwartaalomzet van 2019. Voor het eerste kwartaal voor 2021 geldt als referentie van de loonsom juni 2020. De maximale tegemoetkoming in de loonkosten is onlangs door het kabinet verhoogd van 80 naar 85 procent van de loonkosten (bij 100 procent omzetverlies).

De overige voorwaarden zijn gelijk aan die in de derde periode. Zo geldt nog steeds dat de loonsom met tien procent mag dalen ten opzichte van de referentiemaand juni 2020 zonder dat dit gevolgen heeft voor de definitieve tegemoetkoming. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald.

Waar ondernemers in de multifunctionele landbouw specifiek op moeten letten, lees je op de website van de LLTB.

Voor meer informatie over het aanvragen van de NOW-subsidie, bezoek de website van de Werkgeverslijn.

TVL
Voor alle ondernemers is er de regeling Tegemoetkoming in de Vaste Lasten (TVL). Om in aanmerking te komen, moet er minimaal een omzetverlies zijn van 30 procent of meer ten opzichte van de referentieperiode. De referentieperiode voor het eerste kwartaal van 2021 is het eerste kwartaal van 2019.

Dankzij de inspanningen van LTO Nederland komt er voor land- en tuinbouwbedrijven komt een extra toeslag van 21 procent op het vaste lastenpercentage. De toegezegde verruiming zal bij de openstelling nog niet volledig gerealiseerd zijn vanwege EU-regels. Boeren en tuinders kunnen wel al een aanvraag TVL indienen. De extra verruimingen worden later automatisch toegekend door RVO. Klik hier voor het aanvragen van TVL- subsidie.

Let op! TVL en NOW kunnen beide worden aangevraagd. De ontvangen TVL-subsidie wordt bij de NOW-regeling gerekend als omzet. De NOW-subsidie kan daardoor lager uitvallen.

Een overzicht van alle steunregelingen uitgewerkt door LTO Nederland is hier te vinden. Of bekijk hiernaast de video van het UWV.

 

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over het aanvragen van vergunningen? Bel me! Eric Zegers, Adviseur
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten