Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
25 maart 2021

Openstelling SDE++ met rekenvoorbeeld

21 september 2021 wordt de SDE++ opengesteld. Er is een budget van €5 miljard beschikbaar. De regeling is bedoelt om de productie van duurzame energie rendabel te maken.

De overheid stimuleert dit door financiële steun te verlenen aan ondernemers die duurzame energie op willen wekken.

Achtergrond
De CO2-uitstoot van Nederland moet in 2030 met 49% zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. En in 2050 met 95%. De nieuwe SDE++-regeling draagt hieraan bij. Met de verbreding van de SDE++ maken ook nieuwe CO2-reducerende technieken kans op subsidie.

Er is een budget van €5 miljard beschikbaar gesteld. De openstelling loopt van dinsdag 21 september 9:00 uur tot donderdag 14 oktober 17:00 uur.

Voorbeeld voor de categorie ZON-PV (zonnepanelen)
Indien u voornemens bent te investeren in de categorie zonnepanelen (ZON-PV) >15 kWp en < 1.000 kWp kunt u in de verschillende fases van openstelling maximaal voor onderstaande bedragen een aanvraag indienen. Vanaf de SDE++ regeling is het fasebedrag inclusief de zogenaamde Garanties Van Oorsprong (GVO’s). Het is dus van belang om een goede aanvraagstrategie te bepalen.

Mocht u een SDE++ aanvraag overwegen in te dienen of een aanvraag willen doen, neem dan contact op met Kamiel Bartels (06-51950094, kbartels@arvalis.nl) of Danny Vermeulen (06-14669886 of dvermeulen@arvalis.nl).

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over asbestsanering en omgevingsvergunningen? Bel me! Pieter Stox, Bouwkundig adviseur
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten