Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
23 maart 2020

Boeren en de zorg, samen sterk

1238 mondkapjes, 1122 wegwerpoveralls, 1500 overschoentjes, 4490 handschoenen en 1000 washandjes hebben boeren en tuinders de afgelopen week ingezameld voor de zorg.

De veiligheidsregio’s deden vorige week een beroep op de LLTB vanwege een nijpend tekort aan beschermingsmaterialen bij Limburgse zorgverleners. De oproep die de LLTB vervolgens onder haar leden deed, maakte veel los. In één week tijd werden grote hoeveelheden materialen aangeboden en opgehaald. De eerste lading werd begin vorige week afgeleverd bij het Sint Jans Gasthuis in Weert dat in overleg met de GGD en de veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg zorgt dat ze op de juiste plek terecht komen. Zo worden de materialen verspreid over zorginstellingen in de gehele provincie.

De LLTB geeft aan erg blij te zijn met de grote hoeveelheden ingezamelde beschermingsmaterialen. “In deze moeilijke tijden is het belangrijk om elkaar waar mogelijk te helpen. We willen alle donateurs dan ook hartelijk bedanken!”

Materialen zijn nog steeds welkom
Ondernemers die mondkampjes, overalls of andere beschermingsmaterialen op voorraad hebben en deze kunnen missen, kunnen ze nog steeds bij de LLTB aanbieden. Vul hiervoor dit formulier in.  De materialen worden vervolgens zo snel mogelijk door de LLTB opgehaald. Voor meer informatie over de inzamelingsactie, klik hier.

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over omgevingsrecht of mediation? Bel me! Patricia Joosten, Jurist
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten