Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
21 april 2021

ISDE-subsidie nu ook voor zonnepanelen op kleinverbruikersaansluiting

Vanaf 1 januari 2021 is de regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) uitgebreid en kan hierin ook subsidie aangevraagd worden voor zonnepaneleninstallaties. Danny Vermeulen licht het toe.

Het gaat hier specifiek om zon-PV installaties die niet voor de SDE++ subsidie in aanmerking komen wegens het ontbreken van een grootverbruikersaansluiting. Waar bij de SDE++ subsidie een grootverbruikersaansluiting een vereiste is, is dit niet het geval bij de ISDE regeling. De SDE++ subsidie betreft een productiesubsidie en daarentegen betreft de ISDE een eenmalige contante subsidie.

Om in aanmerking te komen voor de ISDE regeling voor investering in zon-PV installaties gelden o.a. de volgende voorwaarden:

  • De zon-PV installatie heeft een gezamenlijk vermogen van minimaal 15 kWp en maximaal 100 kWp.
  • De installatie wordt aangesloten op een kleinverbruikersaansluiting, met een totale doorlaatwaarde van maximaal 3 x 80 Ampère.
  • In het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag werd op deze kleinverbruikersaansluiting ten minste 50.000 kWh verbruikt.

Rekenvoorbeeld:

Met bovengenoemde investeringskosten is in de praktijk een enkelvoudige terugverdientijd van 5 jaar realistisch. Naast de ISDE kunt u in uw situatie mogelijk ook nog gebruik maken van de fiscale regelingen zoals de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) wat de terugverdientijd nog lager zal maken.

Mocht u geïnteresseerd zijn en wilt u een aanvraag indienen of heeft u aanvullende vragen hierover? Neem dan contact op met Danny Vermeulen via 06-14669886 of via dvermeulen@arvalis.nl.

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over locatie ontwikkeling en vergunningen? Bel me! Lei Peeters, Adviseur
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten