Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
21 april 2021

Let op: Beperkte teruglevercapaciteit Enexis i.c.m SDE++ subsidie

Eerder informeerden we u over de SDE++. Om energie terug te kunnen leveren, is een overeenkomst met Enexis nodig. Het is belangrijk om vooraf te onderzoeken of teruglevering nog mogelijk is.

Daarnaast is het belangrijk om dit waar mogelijk al vast te leggen om teleurstelling te voorkomen. Energiespecialist Danny Vermeulen legt uit waarom.

Voor realisatie van zonnepanelen i.c.m. een SDE++ subsidie is een grootverbruik elektra aansluiting een vereiste vanuit de voorwaarden van RVO. Om daadwerkelijk energie terug te mogen leveren dient vooraf een overeenkomst met de netbeheerder gesloten te worden waarin teruglevering is opgenomen.

Voor ondernemers die momenteel een SDE++ subsidie beschikking hebben en van plan zijn deze daadwerkelijk te gaan benutten en het project daarmee te gaan realiseren is het zaak om deze overeenkomst met de netbeheerder zo snel mogelijk te sluiten. Wacht niet langer en laat onderzoeken of er nog teruglevercapaciteit mogelijk is. Arvalis constateert namelijk dat op veel plekken al geen of nog maar beperkt capaciteit beschikbaar is.

Heeft u vragen hierover,  neem dan contact op met Danny Vermeulen via 06-14669886 of dvermeulen@arvalis.nl.

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over de aan- en verkoop van vastgoed in het buitengebied? Bel me! Maartje Schrijnwerkers, Assistent-makelaar (i.o.)
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten