Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
14 mei 2020

Nieuw Brabants college geeft veehouderij langer tijd om stal aan te passen

De nieuwe Brabantse coalitie van VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant heeft donderdag 7 mei het nieuwe bestuursakkoord ‘Samen, Slagvaardig en Slim: Ons Brabant’ gepresenteerd.

De belangrijke wijziging voor de veehouderij is dat de verplichte emissie-eisen van oude stalsystemen dan wel worden doorgezet, maar dat veehouders tot 1 januari 2024 de tijd krijgen om aan de eisen te voldoen. Hierbij worden de emissie-eisen niet langer op stalniveau gehanteerd, maar zal op bedrijfsniveau gemiddeld moeten worden voldaan aan de emissiewaarden. Wel moeten nieuwe stallen individueel blijven voldoen aan de door de provincie gestelde maximale emissiewaarde.

Er zal geen verplichte datum ingevoerd worden voor het indienen van een vergunning. Dat de aanpassing op de bedrijven uiterlijk 1 januari 2024 gerealiseerd moet zijn, betekent echter in de praktijk nog steeds dat ondernemers op korte termijn aan de slag zullen moeten met een vergunningsaanvraag.

Bovenstaande wijziging is enkel nog opgenomen in het gepresenteerde bestuursakkoord. De punten moeten nog concreet uitgewerkt worden. De afspraken moeten wel nog verwerkt worden in de Omgevingsverordening en bijbehorende beleidsregels.

Voor vragen kunnen Brabantse ondernemers contact opnemen met de adviseurs van ROBA Advies.

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over projectcoördinatie? Bel me! Paul Simons, Adviseur
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten