Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
10 december 2019

Stikstofrechten/ammoniakrechten kopen of verkopen

Heb je als ondernemer behoefte aan stikstofrechten/ammoniakrechten voor je projecten? Of heb je deze beschikbaar voor de verkoop? Nard Driessen praat je bij over de mogelijkheden.

Heb je als ondernemer of ontwikkelaar behoefte aan stikstofrechten/ammoniakrechten voor je projecten? Of heb je als agrarische ondernemer stikstofrechten/ammoniakrechten over bijvoorbeeld omdat je je bedrijf gaat beëindigen? Dan helpt Arvalis je graag bij het extern salderen van stikstof/ammoniak.

Waarom nu al in actie komen?

Het kopen of verkopen van stikstof wordt binnenkort wellicht weer mogelijk. Door nu al afspraken vast te leggen in een intentieverklaring kun je de (ver)koop direct sluiten zodra de nieuwe regelgeving van kracht wordt. Je verliest dan geen kostbare tijd. Arvalis helpt je bij het sluiten van de beste deal.

Hoe werkt het?

Externe saldering houdt in dat stoppende agrariërs hun stikstofrechten/ammoniakrechten verkopen aan een ander bedrijf of een ontwikkelaar. Die kan hiermee vervolgens zijn bedrijf uitbreiden of zijn projecten uitvoeren. In de milieuvergunning en/of Natuurbeschermingswet vergunning staat hoeveel stikstof je mag uitstoten.

Het verkopen van stikstofrechten is aan behoorlijk wat regels gebonden. Daarom is het belangrijk om je zaken goed te regelen, zodat je geen geld misloopt.

Arvalis helpt

Arvalis is gespecialiseerd in ondersteuning aan agrariërs bij bedrijfsontwikkeling en bedrijfsbeëindiging . En beschikt over de kennis, ervaring en het netwerk om agrariërs die stikstofrechten willen verkopen, te koppelen aan bedrijven en ontwikkelaars die stikstofrechten/ammoniakrechten nodig hebben. Zodra extern salderen weer mogelijk wordt, begeleidt Arvalis je bij de overdracht en zorgen we voor het opmaken van de overeenkomst.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met Nard Driessen, specialist rechten bij Arvalis.

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over bouw- en milieuvergunningen? Bel me! Jan Rutten, Adviseur
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten