Scroll
Meld je aan voor de nieuwsbrief
24 september 2020

Voorontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Someren – Deelgebied 3’ van de Gemeente Someren ter inzage

Vanaf 25-9 ligt het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Someren ter inzage. Tot 6-11 kan gereageerd worden op het plan dat mogelijk grote gevolgen kan hebben voor ondernemers in het buitengebied.

Met ingang van 25 september 2020 ligt het voorontwerp bestemmingsplan “Buitengebied Someren – Deelgebied 3” gedurende zes weken ter inzage. U heeft de mogelijkheid om tot en met 6 november reageren middels een inspraakreactie op het plan. Omdat de inhoud van het voorontwerp bestemmingsplan verstrekkende gevolgen kan hebben voor ondernemers in het buitengebied van Someren, raden wij u aan deze goed te controleren.

U kunt het plan hier raadplegen.

Wij adviseren u hierbij vooral aandacht te hebben voor:

  • Sluit de bestemming wel geheel aan bij uw (bedrijfs-)activiteiten?
  • Is het bouwvlak juist ingetekend?
  • Wat zijn de ontwikkelingen in uw omgeving? En wat zijn daarvan de mogelijk consequenties voor uw locatie?
  • Aan welke voorwaarden moet u in de toekomst voldoen?
  • Zijn er mogelijk nieuwe, aanvullende beperkingen.

De ervaring leert dat gemeenten het voorontwerp van het bestemmingsplan vaak niet goed controleren. Ze gaan er regelmatig vanuit dat u zelf fouten met betrekking tot uw locatie opmerkt en aangeeft. Controleer het plan daarom goed en onderneem actie bij fouten of als u het niet met het plan eens bent.

Daarnaast dient u goed te bekijken of de bestemming nog voldoet aan uw huidige bedrijfsvoering en of uw toekomstplannen passen binnen de opgenomen bestemming.

U heeft tijdens de inspraakperiode nog de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de inhoud. Doet u niets, dan zal het voorontwerp uiteindelijk worden vastgesteld. Eenmaal vastgesteld, is het bestemmingsplan bindend (ook al zit er een fout in), voor zowel de gemeente als voor u.

Heeft u ondersteuning nodig bij het in beeld brengen van de gevolgen van het voorontwerp bestemmingsplan voor uw persoonlijke situatie en/of wilt u een reactie naar aanleiding hiervan indienen bij de gemeente? Dan kunt u contact opnemen met de adviseurs van ROBA Advies.

Vragen?

Zoeken naar een andere specialist

Vragen over energiezaken? Bel me! Danny Vermeulen, Adviseur
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten